Houten achtergrond
Volg ons op
Sfeerimpressie historie De Bles - sinds 1685

Nieuws


Zaterdag 14 juli gesloten voor diner


13 juli 2018

In verband met verschillende partijen zijn we zaterdag 14 juli gesloten voor diner. de ijswinkel, thuisbezorgd en de Sportsbar zijn wel gewoon geopend. Om 17:00 uur gaan we dicht voor daggasten in het restaurant. Excuses voor het ongemak.

Zaterdag 23 juni vanaf 17 uur open


23 juni 2018

In verband met diverse activiteiten kunt u vandaag pas om 17 uur bij ons terecht

ABBA Tribute in De Bles


29 mei 2018

Op zaterdagavond 25 augustus 2018 brengen wij een tribute to ABBA. Een 70s party night met als hoofdact een spetterend optreden van de fantastische ABBA-tribute. Muzikale omlijning komt voor rekening van de plaatjesdraaier: 'Alleen maar Vinyl!' Een avond om niet te missen zo net na de vakantie. Iedereen lekker gekleurd en uitgerust voor een feestelijke reis in de tijd. ABBA Tribute Muziek van Vinyl. Kaarten verkrijgbaar via:

https://wetickets.shop/143/de-bles-evenementen.html 

Koken en serveren kun je leren


25 april 2018

Woensdag 2 mei 2018 – Koken door kinderen!

Kom in de herfstvakantie zelf een driegangen maaltijd maken voor jouw ouders, verzorgers en/of opa en oma. 

Om 17.00 word je samen met je ouders , opa of oma in de Bles verwacht. Je krijgt een eigen koksmuts en een short, vervolgens krijg je uitleg over het bereiden van de gerechten. Tussendoor eet je zelf lekker een pannenkoek, want je moet ook goed voor jezelf zorgen als kok. Daarna ga je aan de slag om de door jouw gasten uitgekozen gerechten te bereiden. Uiteraard krijg je daar hulp bij en zorgen we ervoor dat alles veilig verloopt. Als de gerechten klaar zijn, mag je ze uiteraard zelf uitserveren. Zullen ze de liefde in jouw eigengemaakte menu terug proeven? Een gezellig en smakelijke avond voor de hele familie. 

3-gangenkeuze menu:

Voorgerechten: Keuze uit:

- Rundercarpaccio of

- Gerookte zalm op toast of

Hoofdgerechten: Keuze uit een hamburger (100% rund) of vegaburger met patat en salade

Dessert:

Grand dessert (proeverij van verschillende zoetigheden

Kosten

Kosten €22,50 per volwassene (excl. drankjes & incl. amuse)

Kinderkoks: gratis inclusief pannenkoeken en limo

Leeftijd voor de koks 6 t/m 12 jaar. 


Boertjes of zusjes

Jongere broertjes en zusjes kunnen uiteraard lekker mee eten . Voor hun hebben we het volgende menu:Pannenkoeken of Patat met snack naar keuze + toetje (2 bolletjes ijs naar keuze met zelf gemaakte koekjes)€7,50 per kind (excl. drankjes)


Inschrijven

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus geef je snel op via: reserveren@debleshoreca.nl of in de Bles. Vermeld bij je inschrijving het volgende:

- Naam

- Telefoonnummer

- Aantal kinderkoks

- Aantal volwassenen

- Keuze van het menu van de volwassenen

- Eventuele allergieën

- Aantal broertjes/zusjes die niet mee koken, maar wel mee eten

Aangepaste menukaart met koningsdag


24 april 2018

Op koningsdag hebben we verschillende activiteiten, maar ook een aangepaste menukaart. Aanstaande vrijdag 27 april staat in het teken van de hamburgers in maar liefst 7 varianten. Verschillende runderburgers, maar ook een kip en een zalmburger en een vegetarische. Mmmm!

Zaterdag 7 april vanaf 15:00 uur gesloten


07 april 2018

In verband met verschillende festiviteiten zijn we zaterdag gesloten voor dinergasten vanaf 15:00 iur

Koningsdag in De Bles


06 april 2018

Koningsdag in De Bles

Wegens gebrek aan opvolging houdt Stichting Oranjefeesten Stompwijk (S.O.S.) op te bestaan. Zo komt er een einde aan vele jaren leuke activiteiten en veel inspanning en vrijwilligerswerk. Onlangs vroeg S.O.S. aan De Bles of wij de activiteiten voor onze rekening willen nemen, want in een actief dorp als Stompwijk moet natuurlijk iets te doen zijn met koningsdag. En dat willen we natuurlijk. We hebben in zeer korte tijd een leuk programma in elkaar gezet waarmee we vol vertrouwen dit eerste jaar kunnen aanvangen.

Het programma op koningsdag is als volgt:

10:00 uur De Bles open. Koffie en gebak in De Bar en opbouwen/inrichten van de vrijmarkt door de gelegenheid marktkooplui.

10:30 uur inleveren vaandel voor de lange Stompwijkse koningsvlag (ieder kind kan een vlaggetje kleuren, tekenen, knutselen en deze hangen we aan een lange slinger door de hele Bles. De mooiste creaties worden uiteraard beloond, want we koesteren talent en creativiteit.

11:00 uur Start vrijmarkt in de brasserie - inschrijven voor een verkooptafel via koningsdag@debleshoreca.nl

11:00 uur vanaf de start kunt u een leuke gratis wandelpuzzeltocht ophalen van verschillende afstanden om gezellig met het gezin in en om Stompwijk te wandelen en te ontdekken wat er allemaal in het dorp te vinden is. De routes kunnen tot 15:00 uur gelopen worden.

11:00 uur - tijdens de vrijmarkt staat er ook een springkussen in de tuin en kan er volop geknutseld worden in het knutsellokaal (de sportsbar).

12:00 / 13:00 en 14:00 uur Bingo voor alle aanwezigen die daar zin in hebben.

14:30 uur Mario kart toernooi op groot videoscherm - inschrijven ter plekken

Vanaf 16:00 uur koningsborrel

Vanaf 17:30 Diner met koningsmenu (handige schotels voor de lekkere trek)NIeuwe menukaart


28 maart 2018

Vanaf donderdag 29 maart gaat onze nieuwe menukaart in. Kom snel een hapje proeven.

Feesten & Partijen

De Bles 333 jaar!


25 januari 2018

*333 jaar een beeldbepalend gebouw in Stompwijk – dat vieren we!*

In 1685 werd de bles gebouwd. In de 3 eeuwen die sinds de bouw volgde is de locatie bewaard gebleven en gebruikt voor veel, heel veel festiviteiten en bijeenkomsten. Het pand is een gemeentelijk monument en staat in de registers als een “Boerenwoning en uitspanning, herberg”.

 

Dit jaar bestaat ons karakteristieke pand 333 jaar en dat willen we vieren met alle inwoners van Stompwijk. En aangezien het pand jarig is vieren we het juist niet in De Bles, want dan zie je het pand alleen van binnenuit. We vieren het feest op de parkeerplek van De Bles zodat er zicht is op De Bles. Het wachten is wel nog even op de vergunning van de Gemeente, maar ook dat lijkt goed te komen.

 

Omdat dit feest middenin de winter plaatsvindt hebben we gekozen voor een winters thema met veel Scandinavische invloeden. De tent is bijvoorbeeld een grote Zweedse tipi. En ook de activiteiten passen goed bij Scandinavië en/of bij de winter.

 

Het programma voor dit speciale feestweekend ziet er op hoofdlijnen zo uit:

 

*Donderdag 22 februari van 16:30 – 20:00 uur - Kinderwinterfeest*

Deze middag start de schoolvakantie in verband met een studiedag en dus zorgen we voor een fijne start van de voorjaarsvakantie. De middag zijn kinderen welkom voor spelletjes, schminken, poffertjes en broodjes Unox, warme marshmallows, kinderliedjes bij het kampvuur en een afsluitende kinderdisco.

 

*Vrijdag 23 februari 2018 vanaf 17:00 uur – Scandinavische proeverij*

U start met een drankje in de (met Zweedse kachel verwarmde) tipi. Vervolgens gaat u met u gezelschap aan tafel om getrakteerd te worden op een uitgebreide proeverij van echte Scandinavische gerechten. Onze shared dining, maar dan dus met allemaal Scandinavische gerechten. Kosten bedragen €32,50 per persoon en reserveren is noodzakelijk (max. 50 personen).

 

*Zaterdag 24 februari 2018 overdag vanaf 10 uur – Scandinavische dag*

Deze dag kunt u vrijblijvend de tipi bezoeken om even de ultieme Scandinavische en winterse sfeer te proeven of een kopje koffie of thee te drinken. Ook kunnen we de Scandinavische variant van onze high tea voor u verzorgen. Hierbij zijn de zoetigheden veelal Scandinavische lekkernijen. Want de Zweeden staan naast Abba en Ikea ook bekend om hun liefde voor zoetigheden. Een Scandinavische high tea is op reservering. Gewoon even koffiedrinken of lunchen in de tipi is mogelijk zonder reservering.

 

*Zaterdagavond 24 februari – Winterborrel*

Onze maandelijkse borrel houden we in de Tipi en hij wordt wat groter. Een borrel die zal uitmonden in een feestje inclusief DJ. We starten rond 17:30 uur en het is inclusief eten. Er kunnen maximaal 80 gasten terecht, dus we gaan entreekaarten verkopen. De kaarten kosten €15,00 per persoon - inclusief eten.

 

*Zondagochtend/ -middag 25 februari – De historie van De Bles*

Aansluitend op de zondagochtend kerkdienst, vanaf 11:00 uur is iedereen die maar wil welkom om koffie of thee te komen drinken in de tipi. Deze ochtend staat vooral De Bles en de rijke historie centraal. We zijn nog druk bezig met de definitieve invulling van deze activiteit, maar al vast staat dat het eerste kopje koffie met een kleine Zweedse lekkernij ivoor onze rekening is.

 

*Zondagavond 25 februari vanaf 17:00 uur – Wild diner (keuzemenu)*

Gerard startte ermee en Dees continueerde de jaarlijkse traditie van het Wild eten. Wij vinden dit weekend een mooie gelegenheid om deze traditie weer een keer op te pakken. We stellen een fraai en uitgebreid keuzemenu met uiteenlopende wildgerechten voor u samen. Ook voor het wilddiner is reserveren noodzakelijk en de kosten bedragen €39,50 per persoon (max. 50 personen).

 

De komende weken houden we u op de hoogte van de verdere invulling en details. Reserveren voor de Scandinavische proeverij of het wild diner kan per direct in De Bles, via de telefoon (071-5801590) of per mail (reserveren@debleshoreca.nl)

Fiets- en wandeltochten van De Bles


07 september 2017

De Bles heeft een eigen fietsroute en een wandeltocht die u online kunt raadplegen, printen en/of downloaden. De fietstocht gaat van De Bles via zoetermeer en verschillende polderlandschappen naar Leiden om uiteindelijk weer terug te keren bij De Bles in Stompwijk. De Wandeltocht brengt u vanuit Stompwijk via het oud Romeinse Hellepad naar recreatiegebied Vlieland in Voorschoten/Leiden.

Fietsroute

https://www.route.nl/fietsroute/389203/vanaf-stompwijk-via-zoetermeer-naar-leiden 

Wandeltocht

https://www.route.nl/wandelroute/389831/wandelen-door-waterrijk-vlietland

Kaartjes voor de tochten zijn (gratis) beschikbaar in De Bles

Brasserie

Volg ons nu ook op Instagram!


19 april 2016

Naast Facebook zijn wij nu ook te volgen op Instagram.

Regelmatig zullen we hier foto's, acties of evenementen op plaatsen.

Houd onze Instagram-pagina @debleshoreca dus goed in de gaten.